mandag 16. november 2020

Vinduer er ute

Da er vinduene og rammene foran tatt ut og all dårlig finer er nå kuttet bort. Babord side hadde bare litt halvdårlig finer i hjørne av vinduet. Styrbord side var litt verre. Mye under kabinvindu er tatt bort, det samme gjelder for badet. Legg merke til at alle utskjæringer er gjort i 45 grader, det gir mye større flate for epoxyen å hefte på.

Vindu i forkabinDet var faktisk mindre skade enn jeg fryktet under vinduene. Særlig med tanke på vannet som har kommet inn i den øverste skuffen ved regnvær. Til gjengjeld måtte vi fjerne mye mer enn forventet over badevindu.

Utvendig forkabin og bad

Det positive nå er at det er bekreftet at det vannet vi har hatt problemer med på badet ikke kommer fra teakdekket, det betyr vel at teak og nater er i bra stand. Vannet har kommet ovenfra. Ulempen er at vi må bytte noe mer over vinduene enn hva vi trodde, men dette er jo uansett en mye mindre jobb enn å nate om dekket.

Neste jobb blir å kutte til ny finer og få montert det på plass. Er vi heldig med vær (temperatur) så kan det jo tenkes at vi får limt inn dette om ikke så altfor lenge. Vi har alltid benyttet Aeropoxy fra Trebåten, den er usannsynlig sterk i limfugene og det vi har limt for mange år siden er det fortsatt ikke mulig å se hvor er gjort. 

Vindusrammene er tatt hjem for å pusses opp hjemme. De ser ganske ok ut, men vi bytter til nye skinner på skyvevindu, og trolig også nye glass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar