mandag 28. oktober 2013

Lekkasje

Trolig første artikkel av mange om lekasjer...(!)

En årsak til lekkasje er funnet. På flybridgen er gulvet belagt med glassfiber, eller det ser mer ut som gammel respatex... Denne er brettet ned over kanten og går noen centimeter nedenfor teaklisten. Når jeg fjernet de øverste listene og skrapte bort maling og gammel silikon var det lett å se hvor vannet kan komme inn.

Grand Banks Flybridge, Lykke

Dette stemmer ganske bra med lekkasjene under. Vannet har kommet inn på toppen og fulgt finerplatene ned til det stedet det har vært lettest å kommet ut. Den brune stripen midt på veggen inne som kom ved regnvær passer perfekt med finerskjøten på veggen.

Grand Banks 36, GB36, Lykke
Legg til bildetekst
Skadene er på langt nær så ille som bildene viser. Bildene ble tatt når det var fuktig og fineren ser faktisk ganske så grei ut når den tørket. Egentlig en lettelse at det er veldig lite av sideveggene som trenger å byttes. Nå skal jeg skrape ned mer nedover, samt ta ut de åpningsbare vinduene, så gleden bør kanskje ikke tas på forskudd, men så langt ser det veldig bra ut.

Videre planer for hyttesidene nå er å ta bort det lange håndtaket for å komme godt til oppunder kanten. Teaklisten over tror jeg blir stående, tenker å bruke epoksy rundt flybridgekanten. De åpningsbare vinduene skal ut for å få nye skyvelister og bedre tetning mot vanninntrengning. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar