mandag 22. oktober 2012

Og da var det slutt for i år..

Eller det er vel mer riktig å si at det er nå det begynner, vi vet ihvertfall hva fritiden skal brukes til en stund fremover... og vi gleder oss til å komme i gang.

båtopplag, grandbanks
LYKKE på land - for første gang i Drøbak
Motorene er ferskvannskjørt, de siste 10 - 15 literne med frostveske. Det samme med generatoren. Ble overrasket hvor fort frostvesken gikk gjennom systemet. En 15 literskanne ble tømt på kort tid. Vi brukte vanlig hageslange til varmkjøringen og den ga vann til maks 1 200 rpm på en motor, et godt tegn på at impeller og vannpumpe er i god stand kanskje?

Oljeskift er utført på motorer og generator, det gikk ikke mer enn nesten 30 liter olje... 12 - 13 liter på hver motor og 3,5 på generatoren.

Vanntanker er tømt og vannkraner er åpnet. Etter godt råd fra Trawlerklubben brukte jeg lufttrykk til å blåse gjennom vannsystemet, tror nok det kom 10 - 15 liter til ut av systemet. Dette hadde vi ikke tenkt på selv, det er bra med gode tips før frosten kommer.

Dusjavløp og WC har fått frostveske. Har også koblet av og blåst gjennom pumpe til dusjavløpet. Lærte også at det er dumt å pumpe toalettene så tomme som mulig.... det ble dårlig lukt etter noen dager. Fylte mer frostveske i wc slik at det fungerer som "vannlås" og lukten forsvant igjen.

2 kommentarer:

  1. Hei.. Leste med fornøyelse på denne siden deres, og ville bare gi dere ett tips. Har selv GB 42 med samme motorer. Har overhal den ene i høst, og derfro lest med opp/mottatt veldig mye info om FL 120. Så du sklrev at motorene har har fått 12-13 liter olje hver.. Dette er for mye olje. Disse motorene er vanligvis stått helt vannrett og derfor så mye olje. Når de står i en GB, alså heller ned i bak-kant skal det 12 quarts/ 11,3 liter. Hvis du har mer olje i motoren, vil "simringen" i bak-kant på motoren ligge konstant i olje (når ikke motoren går), og kan begynne lekke. Jeg fikk denne informasjonen an "Dr.Ford Lehman" Bob Smith, American Diesel, som arbeidet mange år hos Ford Lehman, og har levert deler til GB når de leverte båtene med FL. her får du kjøpt omtrendt alt av deler, og han og han sønn (Brian) svarer gjerne på alle spørsmal. De kan alt om FL. Mål opp nøyaktig 12q/11,3 liter og merk peilepinnen pånytt. Mvh Eilert GB 42, Kristiansand. Lykke til med den fine båten.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for godt råd. Får ikke varmkjørt motorene nå slik at jeg får ut all oljen, men kan ta jo pumpe ut 1,5 - 2 liter nå og ta det til våren. I "boka" står det at den tar 13,7 liter inkludert filter.

    Takk
    André

    SvarSlett