mandag 20. mai 2013

Nye Dieseltanker


Endelig er tankene på plass. Det var litt jobb med å løfte de inn, og ikke minst ned, men når de først var inne så var resten av jobben bare gøy.  Nye slanger og kraner er montert. Den gamle ”Dieselsentralen” med alle kraner og koblinger droppet vi. De nye tankene er på ca 390 liter hver, størrelsen ble avgjort av det største vinduet i båten(!) Men med 780 liter kapasitet bør vi klare oss lenge. Tankene har tilførsel til hver sin motor, styrbord også til generatoren. De er koblet sammen med en slange i bunnen. 
GrandBanks starbord fueltank
Styrbord tank ferdig montert. Eksos til styrbord motor er også på plass
GrandBanks starbord fueltank
Tanken før montering av eksos og genarator


GrandBanks port fueltank
Babord tank montert. Færre slanger her da
denne kun går til babord motor


GrandBanks port fueltank
Babord tank før montering av slanger

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg må si att jeg er meget imponert av all jobben dere har gjort på Lykke!

  Forrige uka kjöpte jeg en GB 36 - 1975. Den ble titulert "renoveringsobjekt" av selgerne. Passer meg bra, det er göj å renovere. Det förste jeg skal gjöre er å bytte tankene. Så hvordan skulle dere foreslå att jeg gjör före jeg kutter opp tankene? Må di fylles med vann? Sand? Eller vaskes på noen måte? Jeg vill jo ikke att den nye fine båten våres eksploderer det förste den gjör...

  Hvordan gjorde dere for å ta bort risikoet for eksplosion?

  Unskyld min dårlige Norsk - jeg er födt på Hadeland og bodde der i syv år, så det er derfor jeg snakker Norsk som en syvåring. :o) Vi bor i Sverige nå.

  Vennligst,
  Erik Tutzauer
  GB36-493 Friday

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny båt. Vi tømte tankene for diesel, men gjorde ikke noe mer enn det. Jeg brukte en stikksag (jigsaw?) med metal blad. Den gir ikke så mye varme, eller gnister og diesel er ikke så lettantennelig så det var ikke noe problem.
  Du må gjerne sende meg en e-post så kan vi snakke mer. Og gi hverandre tips og triks

  André

  SvarSlett