tirsdag 5. mars 2013

Tanker om dieseltanker


Det store vinduet er ute og jeg har brukt den åpningen sammen med original tankbredde og lengde for å lage tegninger til nye dieseltanker. Men så dukket bekymringen opp om plassen ned til i motorrommet, er åpningen mellom motorene stor nok? Løsningen var å produsere en tankmal av tynne lekter. 

Dieseltank mal

På første forsøk klarte jeg å lirke den på plass, tok den ut og inn et par ganger og fant ut at dummytanken må ha en bunn, slik at jeg ikke blir lurt til å tro at den passer, bare sånn for sikkerhetsskyld. Dermed gikk turen hjem å lage bunn i tanken. I tillegg festet jeg en lektebit der hvor uttaket er, samt at jeg brukte et lite hjul som påfyllingsrør. 

Dieseltank dummy

Heldigvis… for nå gikk ikke tanken ned mellom motorene.

Dermed var det ut å kutte ned på tankdummyen. Det var ikke mange centimeterne den skulle minskes, men tre cm på høyden gjorde underverker. Og nå gikk tanken greit ned mellom motorer og inn på plass. Den lette tanken var det ikke noe problem å løfte rundt for å få den på plass, det blir nok ikke like lett med en ståltank, men nå vet vi med 100% sikkerhet at den skal gå inn. Så da er det bare å bestille tank.

Ser ut som de blir på ca 400 liter hver, det blir totalt 800 liter med drivstoff og det bør være mer enn nok til vårt bruk.

4 kommentarer:

  1. Ser fint ut dette. Er det Lambertseter Industrier som lager tankene?

    Mvh Astor

    SvarSlett
  2. Har ikke bestillt enda, men har fått tilbud fra Lambertseter, skal sjekke flere tilbud

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg fikk mine laget hos Odin Maskin, pent arbeid.

      For ikke å glemme, de er tette!

      www.odin-maskin.no

      Roald

      Slett
  3. Takk for tips, jeg sjekker med de

    André

    SvarSlett